Computeres diagnosztika

 

computeres diagnosztika, hibakód kiolvasás

Mivel a mai modern autók nagy része telis-tele vannak elektronikus rendszerekkel, alkatrészekkel és érzékelőkkel, ezért sok esetben csak egy számítógéppel lehet megjavítani vagy a meghibásodást felderíteni. Ezt nevezzük számítógépes diagnosztikának. Tehát már a hiba megállapításához is nélkülözhetetlenek a komoly tudással rendelkező diagnosztikai szoftverek és eszközök, amelyekkel, sokkal pontosabb a hiba megállapítása. Ennek köszönhetően nagymértékben lerövidül a javításra fordított idő és így elkerülhetőek a felesleges alkatrészcserék, amivel ügyfeleink pénztárcáját kíméljük.

 

Leggyakrabban a műszerfalon a „check enginecomputeres diagnosztika, hibakód kiolvasás nevű lámpa szokott hibát jelezni. Ezt MIL lámpának (Malfunction indicator lamp - hibajelző lámpa) is szokták nevezni. Olyan esetekben világít, amikor az autóban található motorvezérlő egység (ECU - Engine Control Unit) öndiagnosztikai rendszere valamilyen hibát észlel a motor működésében, melynek oka akár több ezer hibakód is lehet, amiknek a felderítését csak a megfelelő diagnosztikai eszköz és a rajta lévő szoftver segítségével lehet elvégezni.

A „check engine” hiba nem mindig társul érezhető hibajelenséggel, ugyanis a mai autók képesek a hiba megjelenése után „vészüzemben” is tovább működni, így a jármű tovább tud haladni a hibajeltől függetlenül.

A computeres hibakód kiolvasás bruttó díja: 5.000,- Ft, melyet szinte minden esetben soron kívül el tudunk végezni.

A jobb felhasználói élmény érdekében a weboldalon cookie-kat használunk.