Szélvédő csere

 

A modern szélvédőkről


A gépjármű első szélvédőjének szerepe:

  • karosszéria merevítő elem
  • egyes típusoknál UV védelem
  • biztonsági üveg, amely nem szilánkosan törik

 

szélvédő csereA ragasztott szélvédővel rendelkező autókon, ha a szélvédő repedt vagy sérült, akkor már nem csak a kilátásban zavarja a sofőrt és esztétika problémát jelent, hanem egy ütközésnél már nem képes betölteni védelmi feladatát, amelyet sérülésmentesen hiba nélkül ellát. Így a sérült, repedt szélvédőnél előfordulhat, hogy az ütközésnél a légzsák nem tud megtámaszkodni a szélvédő üvegén és így lehetséges, hogy továbbrepeszti, eldeformálja azt és az utasok megsérülhetnek.

Érdemes tudni, hogy a szélvédő minősége általában egyenesen arányos az árával, így nem javasoljuk a legolcsóbb szélvédőket beépítésre. Itt a rosszabb minőség hátránya annyit jelent, hogy a szélvédőn bizonyos szögből kitekintve torzíthatja a valós képet és a szélvédő külső része könnyebben karcolódhat, pl. a téli jégkaparások által. Persze kérésre bármilyen gyártmányú szélvédőt beszerzünk és be is építünk, ügyfeleink kívánságait és igényeit figyelembe véve.


A szélvédő szerkezete:


A mai modern gépjárművek szélvédői két réteg üvegből állnak, melyek egy nagyon erős PVB - fóliával (PVB = Polyvinyl - Butyral) vannak egymáshoz ragasztva. Ennek köszönhetően nem törik szilánkosra a szélvédő üvege, illetve egy kőfelverődés vagy esetlegesen keletkező több nagyobb repedés után is biztonságosan haladhatunk tovább.

 

A szélvédőknek is van felszereltsége, mely típusonként változó:

 

  • napfény védő sáv
  • rádió antenna
  • fűtőszál
  • esőérzékelő
  • UV napvédelem

 

A szélvédő cseréről:

 

szélvédő csereAz összes biztosító társaság kizárólag CASCO-val rendelkező autókra téríti a szélvédő illetve más üvegkár költségeit. Egyéb hasonló károk: az útszéli fűnyírásból felpattanó kavics (itt a vállalkozónak a legtöbb esetben van külön biztosítása az ilyen esetekre), esetleg háztetőről lezuhanó tárgy töri be az üveget (ezt a ház biztosítása rendezi). Javasoljuk, hogy a szélvédőcserét olyan szakműhelyben végeztesse el, ahol rendelkeznek a régi szélvédő kiszedéséhez szükséges kivágó géppel. Ugyanis a dróttal való kivágás esetén sérülhet a karosszéria fényezése nem látható helyen. Ott egy-két éven belül olyan korrózió jelentkezik, aminek a javítása elég költséges. Műhelyünk rendelkezik ilyen berendezéssel. Ez a berendezés sok esetben megmenti a díszkeretet is, aminek gyakran elég magas ára van.
A szélvédő cserénél számolni kell úgynevezett ragasztó száradási idővel. Így a szélvédőcsere munkaideje valamivel kevesebb, mint egy munkanap. Tehát, a reggel szélvédőcserére érkező gépjármű valamikor a késő délutáni órákban vihető el.

A jobb felhasználói élmény érdekében a weboldalon cookie-kat használunk.